İnceleme

Supergirl ve The Flash Nasıl Bağlanabilir?

Hepimizin bildiği gibi Supergirl'ün 28 Mart'ta yayınlanacak olan bölümünde Flash'ta yer alacak fakat The Flash dizisiyle nasıl bağlanacağı hakkında ortaya atılan fikirlerden başka elle tutulur bir şey yok. Fikirlere bakılırsa genel olarak herkes diğer dünyalardan diyorlar. Bu diğer dünyadan kastım eğer sınırlamak gerekirse Earth-2 veya Earth-3 ama şöyle bir şey var ki Earth-2'de Supergirl yok Powergirl var. Eart-3'te ise Superman yok Ultraman var. Diğer dünyalardan olabilir mi bilemem ama atmosfer daha çok Earth-1 havasında görünüyor.

Bu iki dizi arasında böyle bir geçişi yapmak için birden fazla yol var elbet, örneğin;
1-) Barry bir şekilde başka bir dünyaya geçiş yaparak Supergirl'e dahil olabilir.
2-) Belki de dahil olmak için ekstra bir şeye gerek yoktur. Belkide zaten aynı evrende yer alıyorlardır ve Barry direk olarak Supergirl'ün şehrine gider.
3-) Hiç birleşmeye de bilirler. Arrow/The Flash evreninde belki Supergirl ve Superman yok ama Supergirl evreninde Flash vardır ve diziler arası hiçbir bağlantı olmadan sadece Grant Gustin'i bu evrende de The Flash'tan bağımsız bir Flash olarak görürüz.

Şahsen ben en başından beri Supergirl'ün DCnin dizi evreninin bir parçası olmasını istiyorum. Fakat farklı bir dünya olmadan direk olarak bağlantılı olmasını istiyorum. Eğer böyle olursa doğal olarak evrene Martian Manhunter ve Superman'in dahil olması da banko oluyor.

Supergirl'ün yanda bulunan sahnesinde belkide Central City'e bir göndermeydi. Eğer öyleyse 2 ve 3 numaralı teorilerimizin tutarlaşıyor demektir. Eğer bahsettiği şehir Metropolis olsaydı bunu söylemekten çekinmezlerdi. Ne de olsa Metropolis ismi dizide daha öncede sık kullanıldı.



The Flash'taki göndermeye gelirsek ise gedikten Earth-2'ye geçerken birçok şey göründü. Bunlardan bir tanesi de Supergirl'dü. Açıkçası bu şaşıracağımız bir şey değildi ve bize sürpriz olmadı ama Lejyon Yüzüğü'nün gösterilmesi oldukça dikkatimizi çekmesinin yanı sıra ilerleyen zamanlarda bu yüzük Supergirl'de de gösterildi. Kara, Yalnızlık Kalesini ziyaret ettiği sırada yüzüğü gördük ve eğer resme yakından bakarsanız fark edersiniz ki bu yüzükler farklı değiller. İkisininde aynı yüzük olduğu gayet fark ediliyor.


Earth-2'ye geçiş sırasında gösterilen şeyler peki ne anlama geliyordu? Orada gösterilen şeyler başka dünyalarla bağlantılı mıydı yoksa Earth-1 ile mi ilgiliydi? Bu soruları düşündüğümüzde elimizde kesin bir cevap çıkmıyor ne yazık ki
1.Resim: Bu resimde Oliver'ın tek kolu kopmuş ve biyonik kol taktığını görüyoruz. Böyle bir durumun gelecekte yaşandığını ve Legends of Tomorrow'un gelecekte geçen bölümünde gerçekleşeceğini biliyorduk. İlerleyen bölümlerde bu gerçekleşti.
2.Resim: Bu resimde 90'lı yılların Flash dizisinin Flash'ını görüyoruz. Bu Flash'ı canlandıran kişi ise şimdiki dizide Barry'nin babasını canlandıran Henry Allen (John Wesley Shipp)'dır. Bu resmin tamamen geçmişe saygı anlamında olduğunu düşünüyorum.
3.Resim: Bu resimde Supergirl'ü gördük, söylememe gerek bile yoktur zaten ama ben yinede söyleyeyim; Supergirl bölümü için yapılan bir gönderme
4.Resim: Bu resimde ise Gorilla Grodd'u görüyoruz. Buradan çıkaracağımız sonuç ise ilerde Gorilla Grodd'u bir daha göreceğimiz anlamına geliyor. Kim bilir belkide Gorilla City'i bile görebiliriz.
5.Resim: Bu resimde Jonah Hex'i gördük. Kendisi DC'nin vahşi batıda yaşayan karakterlerinden birisidir. Daha iyi tanımak isteyen kişiler filmini izleyebilirler. İlerleyen zamanlarda Legends of Tomorrow'da göreceğimiz zaten bu gönderme gerçekleşmeden önce duyurulmuştu.
6.Resim: Burada ise Super-Hereos Legion'a ait bir yüzük görüyoruz. Bu yüzük zamanda yolculuk yapmaya yarıyor.
Bu göndermelerin Jonah Hex ve Tek Kollu Green Arrow olanlarını direk olarak Earth-1'e bağlayabiliriz. Belki farklı zaman çizelgeleri içerisinde ama yinede Earth-1'e ait göndermeler oldukları su götürmez bir gerçek oldukları aşikar. Grodd ise şu an her ne kadar Earth-2'de olsa da Earth-1'e ait. İkinci resimde gördüğümüz eski Flash ise eğer saygı anlamı dışında bir anlamı yoksa geriye Superman'e ait Lejyon yüzüğü ve Supergirl göndermeleri kalıyor. Diğer tüm göndermeler Earth-1 üzerine iken bunlar neden farklı bir dünya üzerine olsunlar ki?

Ne olacağını bilemeyiz. Birçok şekilde bu bağlamayı yapabilirler. Bizimse bunu öğrenmek için yapabileceğimiz tek şey bölümün çıkmasını beklemek olacak mecburen ama nasıl bağlanacaksa bağlansın umarım bunu olay örgüsüne iyi bir şekilde işlerler.

The Flash Türkiye sayfamıza BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Asosyal Kahvehanesi Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Blogger tarafından desteklenmektedir.