İnceleme

Green Lantern'nın Sinematik Evrende Yeri Ne?

Hepimizin beklediği film her geçen gün bizi daha da heyecanlandırıyor. Hangi filmden bahsettiğimi hepiniz biliyorsunuz; Batman v Superman Dawn of Justice. DC Comics sinematik evrende başlangıcı Man of Steel ile gerçekleştirmişti. Ardından sinematik evreni hızla MARVEL'a yetiştirmeye çalıştığı belli ki direk olarak Justice League (Adalet Birliği)'nin temellerini atacak olan film olan BvS'yi çıkarmanın peşinde. Bu film Man of Steel'in devamı niteliğinde olacak. Man of Steel'de Superman'nin General Zod ile girdiği savaşın şehrin yarısını yok etmesinden dolayı Batman'in dünyadaki bütün orduları kolaylıkla ezip geçebilecek olan Superman'in bunu yapmaması için bir sebebi olmadığını düşünmesi sebebiyle Superman'e karşı durmasını konu alıyor. Bunu zaten hepimiz biliyoruz. Asıl konumuz bu değil, asıl konumuz Green Lantern filmde yer alacak mı? Almayacak mı?

Filmde Wonder Woman'ın büyük bir rolü olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde Batman haricinde Aquaman, Flash ve Cyborg'un da yer alacağını biliyoruz. Fakat Green Lantern niye yok!

Muhtemelen Flash, Aquaman ve Cyborg'un filmdeki rolü cameodan daha fazlası olmayacak gibi görünüyor.
Justice League dediğin Super Seven (Süper Yedili) olur. Fakat Green Lantern şu an olaya o kadar uzak ki aylar öncesinde kimisine göre Justice League Part 2'de görebiliriz düşüncesi varken şimdi bu düşünce giderek azaldı. Bu film aynı zamanda Justice League'nin şekillenmesinde büyük rol oynayacak fakat filmde birliğin altı üyesi ile karşı karşıyayız. Peki Green Lantern niye olaya bu kadar uzak bırakıldı.

Normalde birlik altı kişi de olsa Green Lantern birlikte yer alması gereken bir kişiydi. Eğer bir sıralama yapmamız gerekirse:
1-2-3: Superman, Batman, Wonder Woman
4-5: Green Lantern, Flash
6: Cyborg veya Martian Manhunter
7: Aquaman veya Shazam veya Hawkgirl
Evet olması gereken sıra tam olarak bu! Justice League beş karakterden oluşacak olsa bile birliğin olmazsa olmazıdır.
Charles Roven: DCEU daha tam olarak oturmadı. Green Lantern'ın Justice League Part 1 ve ya 2'de yer alamama ihtimali var. Şimdilik, yeteri kadar karakterin temellerini attığımızı düşünüyoruz. Green Lantern'ı daha sonraki filme saklayabiliriz.
Greg Silverman: Green Lantern harika bir karakter. Çok büyük bir fırsat. İlk filmde pek iyi bir iş çıkartamamıştık. Bu karakter Batman, Superman ve Wonder Woman için gösterilen sevgiyi hak ediyor. Hayranlara şunu söyleyebilirim ki, eğer sabırlı olurlarsa çok mutlu olacaklar.
*DCEU: DC Extended Universe (DC Genişletilmiş Evren)
*DC Extended Universe: DC Sinematik Evrenine verilen ad
*Greg Silverman: Warner Bros. yapımcılarından birisi

Bu Green Lantern olmaması durumu benim zaten canımı sıkıyordu ki açıklamalarda gelince büyük bir Green Lantern hayranı olarak benim ve benim gibiler için bu durumu oldukça zor duruma soktular. Tabi eğer bunlar sadece Green Lantern'ı film anından önce göstermemek için yapılan yalan açıklamalarda olabilirler.
Filmin kadrosunda yer alan Don Amboyer resmen Hal Jordan olmak için en ideal aday olarak gösterilebilir. Filmde Drone pilotu olarak geçiyor fakat Green Lantern (Hal Jordan)'da bir pilot ve burada bize hafiften bir sinyal çakmış olabilirler.

Artık mecburen 25 Mart'ta çıkacak olan Batman v Superman Dawn of Justice'i beklemek zorundayız. Eğer orada da çıkmazsa JL Part 1 ve JL Part 2'yi bekleyerek umut etmekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.

En azından Abin Sur'un uzay gemisinin dünyaya düşüşünü gösterseler bile olur. Bunun yanı sıra Batman ve Superman'in yaptığı savaş sırasında onları durdurmak için Gezegen OA'dan gelişi de güzel bir sahne olabilir. Filmde büyük bir role sahip olacak diye bir şey yok ama Green Lantern içinde bir cameo hiç fena olmaz. Eğer yapılan açıklamalar gerçekten doğru ise Green Lantern'ı görmek için 2020'de çıkacak olan "Green Lantern Corps" filmine kadar beklemek zorunda kalacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Asosyal Kahvehanesi Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Blogger tarafından desteklenmektedir.