İnceleme

DCs Legends of Tomorrow 1.Sezon 1 ve 2.Bölüm İncelemesi

Uzun süredir beklenen ve oldukça çok konuşulan CW kanalının yeni dizisi geçen hafta ilk bölümüyle karşımıza çıkmıştı. Bu dizi DC Comics'in dizi evrenine yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor. Amerika'da nasıl bir tutumla izlendiğini bilmesem de burada dizi evreni kimi zaman alay konusu bile oldu. Dizi evrenini The CW kanalında sürdüren DC dizi evrenini oldukça genişleterek ciddi anlamda bir şeyler yapmaya başladı.

Dizi evreninin ilk dizisi ve benim yabancı dizi olarak izlemeye başladığım 2. dizi olan Arrow'da ilk başlarda bilim kurgu olayları geri plandaydı ve Batman gibi karanlık bir imaj ile bize sunuldu. Bu süre zarfında edindiği izleyici kitle buna göre olsada dizi değiştikçe bu kitle diziyi eleştirmeye başlasa da madalyonun diğer bir yüzü de Arrow'u o haliyle pek beğenmiyordu. Bunun sebebi de bariz bir şekilde yan sanayi Batman havasından ve çizgiromanlarda görülen Green Arrow'dan uzak oluşuydu.

Evrenin ikinci dizisi olan The Flash dizisinin gelişiyle evrenin daha da gelişeceği sinyallerini vermiş oldu. Flash ise dizi evrenine daha aydınlık bir hava verdi. Nasıl Superman aydınlığı, Batman karanlığı temsil ediyor ve bir bütünü oluşturuyorsa dizi evreninde de bunu Arrow ve Flash olarak yansıttılar.

Ve şimdi 3.dizininde gelişiyle olaylar iyice eğlenceli bir hal aldı. Bilim kurgu hızla öne çıktı ve daha fantastik şeyler yaşanmaya başladı. Hemen hızlıdan bir diziyi inceleyelim.
Ölümsüz bir insan olan Vandal Savage tüm yaşamı boyunca hedeflediği şey olan dünyayı yönetme planını sonunda başarmıştır. Fakat zaman lordları tek görevlerinin zaman çizelgesini korumak olduğunu savunur ve bu olaylara kayıtsız kalırlar. Eğer Vandal Savage'i durdururlarsa zaman çizelgesi baştan yazılacağı için bu onların kurallarına aykırı bir davranıştır. Fakat buna karşı çıkarak onlardan ayrılan RİP Hunter geleceği değiştirmekte kararlıdır. Bu sebeple geçmişe giderek kendine bir ekip kurmaya karar verir.

Ekibini tarihteki silik kişilerden kurarak günümüz zamanını tehlikeye atmayarak zamanda ki değişikliği minimum düzeye indirir ve tarihte silik 8 kişiyi toplar ve bunlardan bir takım yaratır. Fakat takımdaki herkes birbirine zıt karakterler olsa da zamanla birbirine ısınacakları kesin. Fakat RİP Hunter bu 8 kişiye tarihteki silik kişiler olduğunu söylemek yerine takımda yer alsınlar diye onlara efsane oldukları yalanını söylese de yalan sonunda ortaya çıkar ve ekibin güvenini kaybeder. 
Öncelikle şunu söylemeliyim ki Vandal Savage'in yaşındaki bilinmemezlik beni içten içe bitiriyor. İlk olarak Arrow ve Flash'ın ortak bölümlerinde tanıtılan karakter flashbacklerde kesin söylenmese de Vandal Savage sanki Hawkman ve Hawkgirl ile aynı dönemde büyüsel güçlerle ölümsüzlüğe erişmiş havası verildi. Eğer Vandal Savage ana hikayesindeki gibi 50.000 yıl önce dünyaya düşen bir meteor aracılığıyla ölümsüzlüğüne kavuşmayıp da 4.000 yaşında ise bu olay çok farklı bir soruyu da yanında getirir. Çünkü DC dizi evreninde büyü ve mistik güçleri kucaklasa da bu meteor olayının reddedilmesi dizi evreninde uzaydan ve uzaylılardan uzak durulacağının bir göstergesidir. Sorumuz işe şudur; O zaman neden o kadar Green Lantern (Hal Jordan) göndermesi yapıldı?

Diğer bir yandan ekibe döndüğümüzde ise cidden kadro sağlam. Ekipte bir alfa çatışması var. Herkes bir liderlik sevdasında olsa da dizi başlamadan önce bu ekibin liderinin Ray Palmer (Atom) olacağı söylendi fakat gidişat o yönde değil. Artık ilerleyen bölümlerde öğreniriz. 

Hawkman ve Hawkgirl'e gelince de zaten dizi başlamadan önce Hawkgirl'ün her şeyi tamamen hatırlamayacağını ve ebedi aşkı Hawkman'e başlarda ilgi duymayacağı söylenmişti ve bundan haberdardık fakat bu durumun birkaç bölüm sürmesini umut ediyorduk ki Hawkman tahtalı köyü boyladı. Hawkman öldükten sonra Hawkgirl onun değerini anlamış olacak ki ondan sonra ona olan hislerini hatırladı. Zaten kadın milleti herifi mezara koyduktan sonra akılları başına geliyor. Belki gelecek reenkarnesinde ki Hawkman aramıza katılır belki de hiç katılmaz. Sonuçta en başında dizi çıkmadan önce kadroda anakadroda Hawkgirl'ün varlığını biliyorduk fakat Hawkman'in ise sadece dizide görüleceği açıklanmıştı. Yani bu durum benim için pek sürpriz olmadı.
 Dizinin 2.bölümünde dizide 1975 yılında Damien Darhk ile karşılaştık. Vandal Savage'in yaptığı bir karaborsa silah satışında alıcı olarak gördük. Bu basit görünen sahne Arrow dizisinin kötüsünün öylesine bir görünüşü değildi. Dizinin 6.bölümünde Green Arrow'un görünecek olmasına zemin hazırladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Asosyal Kahvehanesi Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Blogger tarafından desteklenmektedir.