İnceleme

The Flash 2.Sezon 11.Bölüm İncelemesi

DC dizi evrenine yeni kattığı DCs Legends of Tomorrow'un ardından diziyi izleyenlerin bazıları Arrow ve The Flash'ı gölgede bıraktığını düşünsede hala The Flash'ta iş var gibi görünüyor. 

Geçen bölümün sonunda Reverse-Flash görünmüştü. Bu bölümde ise daha net bir şekilde Reverse-Flash'ı görme şansı elde ettik. Başka bir zaman çizgisinden olaya dahil olan Eabord Thawne tamda tahmin ettiğim bir teoriyle diziye geri döndü. 
Eabord Thawne dizinin geçtiği zaman çizelgesine geçmesiyle birlikte büyük nefret ve kin beslediği Flash'ın yaşadığı zaman çizgisini bulmuş oldu. Açıkçası Reverse-Flash'ın dönüşü oldukça güzel bir şekilde olay örgüsüne katılmış ve ilerleyen bölümlerde hatta belki ilerleyen sezonlarda Reverse-Flash'ı görmemize zemin hazırlamış oldu. 

Bu bölümde gördüğümüz Eabord geldiği zaman çizgisinde henüz Barry'nin Flash olduğunu bilmiyor ve haliyle geçmişe gidip onu öldürmeye çalışırken başaramayınca Barry'nin annesini öldürmemiş. Tabi ki de henüz yaşanmamış bu olay ama elbet yaşanacak bu konuda yaşanmasını düşündüğüm hikaye şu yönde olacaktır bir çoğunuzun da düşünmüş olacağı veya bu yazıyı okuyunca düşüncelerinizin o yöne döneceği gibi; Eabord Thawne ilerleyen zamanlarda Flash'ın gizli kimliğini öğrenecek ve geçmişe giderek onu öldürmeye çalışacak ve orada önceden yaşandığı gibi Flash onu engelleyecek ama bu sefer küçük Barry'i oradan uzaklaştırıp Reverse-Flash ile savaşan ve 1.sezon finalinde Barry annesini kurtarmaya gittiğinde ona engel olan Flash bizim dizide tanıdığımız Flash'ın bizzat kendisi olacak gibi görünüyor.
Dizide ki Harrison Wells ve Cisco Ramon ikilisinin sahneleri sizi bilmem ama beni epey eğlendiriyor. Dizinin adeta Edi ile Büdüsü gibiler. Aynı zamanda bu bölümde Harrison, Cisco'nun güçlerini keşfetmesinde yardımcı oldu ve Vibe'ın gözlüklerini yaparak bunu görmemizi sağladı. Gözlükleri kullanan Cisco (Vibe) güçlerinden birisini bu bölümde keşfetti. Geleceği görme yeteneği olduğunu öğrendi. Bu yeteneği sayesinde Reverse Flash'ın yerini öğrenerek Flash'ın onu yakalamasında yardımcı oldu fakat 300 yıl gelecekten gelen bir kişinin günümüzde kalması zaman paradokslarına sebep oldu ve bu durum Cisco'yu etkiledi. Flash'ta yapması gerekeni yapıp Eabord Thawne'ı tutsaklıktan bırakarak alıp geleceğe geri göndererek paradoksu önlemiş oldu. 

Eğer Reverse-Flash tutsak olduğu dönemde gördükleri şeyleri birleştirirse Flash'ın gizli kimliğini öğrenerek Barry'i çocukken öldürmek için zamanda geri gitmesi yakındır. Tabi başka bir teorimde şu yöndedir ki eğer iyi bir araştırma yapıp bu zaman atlamasını yaptıktan sonra güçlerini kaybettiğini çözerse bu atlamayı hiç yapmayacak olabilir.

Bu bölümde güzel olduğu kadar zeki de olan Patty, Barry'nin Flash olduğunu anladı. Barry'den eğer bunu itiraf ederse gitmeyeceğini söylese de Barry bunu onu koruma düşüncesiyle itiraf etmeyerek gitmesine izin verdi. Bana sorarsanız Patty'nin diziden gitmesi oldukça saçma oldu. Barry'nin tüm ilişki yaşadığı kadınların gitmesi saçma olacak çünkü biz onun eninde sonunda İris West ile olacağını ve evleneceğini biliyoruz fakat Barry'nin tüm sevgililerini İris'ten daha çok seviyoruz. DC dizilerinde ki saçmalıkta bu ne Flash'ın İris'ini sevdik nede Green Arrow'un Black Canary'sini sevdik Felicity zaten çok ayrı bir konu. İris'i canlandıran Candice Patton'u bilmem ama Laurel'ı canlandıran Katie Cassidy'i başka dizilerden tanırım ve oldukça güzel bir oyunculuğu vardır. Bize böyle itici gelmelerinin sebebi bence onların oyunculuğu değil dizilerin senaryosudur.
Bu bölümde yaşanan olaylardan biri de Caitlin'in, Jay Garrick'in Earth-1'deki görsel ikizini bulmak istemesi ama bulamayınca Jay'le konuşur ve Jay'in onu zaten bulduğunu öğrenir. Fakat burda çok büyük bir fark vardır ki Earth-1'deki Jay Garrick'in adı farklıdır. Onun adı Hunter Zolomon'dur ki bu şekilde diziye Hunter Zolomon'da dahil olmuş olur. Dizinin ilerleyen bölümlerinde Hunter Zolomon'u daha iyi bir şekilde göreceğimiz kesin. Hunter Zolomon, aslında dizide de gördüğümüz Zoom'un gerçek adıdır ve bir diğer Flash olan Wally West'in Reverse-Flash'ıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Asosyal Kahvehanesi Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Blogger tarafından desteklenmektedir.